Posljednje riječi bolničara slamaju srca: “Ne mogu disati, volim te”

Za BuzzFeed News otkrila je da joj je 18. marta javio da je na respiratoru, ali da se osjeća dobro. Roditelji su im znali da je pozitivan na COVID-19, ali zatajio je u koliko je teškom stanju.

“Uvijek nas je štitio. Nije želio da se brinu”, ispričala je njegova sestra Marya Patrice Sherron.

U nastavku je otkrila i koje su bile posljednje riječi koje je čula od svog brata prije njegove smrti.

“Pokušala sam mu postaviti još neka pitanja, ali rekao je da ne može govoriti. ‘Ugušit ću se ako pokušam govoriti. Ne mogu disati. Volim te’ rekao mi je. Nakon toga je rekao da je umoran i da želi spavati”.
Šest dana kasnije iz bolnice su im javili da je Kious preminuo. Nakon njegove smrti Marya je odlučila progovoriti o uvjetima u kojima rade ljekari i bolničari koji su u stalnom kontaktu s oboljelima od koronavirusa,prenosi “Index“.

Zbog nedostatka opreme, prisiljeni su se snalaziti na razne načine, a objavljena je i fotografija na kojoj se osoblje u bolnici kojoj je Kious radio štite vrećama za smeće.

Marya vjeruje da bi Kious možda izbjegao zarazu da je imao prikladnu opremu, piše BuzzFeed News, a sad se bori kako bi njegovi kolege mogli imati bolje šanse.

“Mislim da bi Kious želio spasiti sve u svom odjelu, sve u bolnici i sve ostale koji su u takvoj situaciju. To se mora napraviti. Ja mogu ostati kod kuće i nositi se s tugom kasnije, ali sad moramo spašavati živote”, rekla je.

Američki ljekari i sestre su, prenose, često među prvim žrtvama koronavirusa. U New Yorku, koji je trenutno žarište zaraze, zaraženo je preko 67.000 ljudi, a umrlo ih je 1342

Izvor vijesti: haber.ba