Preminula glumica Olympia Dukakis: Uzrok smrti nije poznat

Američka glumica Olympia Dukakis, koja je 1987. godine osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu u romantičnom filmu “Opčinjena mjesecom” (Moonstruck), preminula je u 89. godini, saopćila je njena porodica.

Njen brat Apollo Dukakis napisao je da je glumica preminula nakon mnogo mjeseci narušenog zdravlja i da je sada konačno u miru sa svojim suprugom Luisom.

– Moja draga sestra Olympia Dukakis preminula je jutros u New Yorku, napisao je na Facebooku.

Dukakis je iza sebe ostavila bogatu karijeru i važi za pozorišnu veteranku koja se u filmu kasno proslavila kao uspješna.

Dukakis je dobila Oscara za najbolju sporednu ulogu u romantičnoj komediji “Opčinjena mjesecom” (1987) kao majka mlade udovice koju glumi Cher. Dukakis je to također donijelo Zlatni globus i nominaciju za BAFTA-u.

Glumica je također dobila priznanje za ulogu u “Čeličnim magnolijama” (1989) u kojoj su glumili i Julia Roberts, Shirley MacLaine, Sally Field i Daryl Hannah, piše BBC.

Do 1988. godine, prezime Dukakis je bilo poznato zbog njenog Oscara, ali i zbog toga što je njen rođak Michael Dukakis pobijedio u demokratskoj predsjedničkoj nominaciji.

Uzrok smrti glumice Dukakis nije poznat. 

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba