PRIJAVLJEN NESTANAK STUDENTKINJE, a onda otkriveno da je GODINU I PO DANA LAGALA RODITELJE DA STUDIRA: Policija korak po korak razmrsila klupko laži!

Mlada Amerikanka uhapšena je nakon što je lažirala sopstveni nestanak zbog toga što je izostala sa previše časova da bi završila fakultet.

Državna policija Pensilvanije rekla je da je slučaj nestale Kloi Stajn (23) iz Džaneta očigledna prevara, nakon što je studentkinja pronađena u kući jednog poznanika. Kloin dečko i dvoje njenih prijatelja obavijestili su vlasti o njenom nestanku u utorak oko podneva, nakon što su pronašli njen napušteni automobil na putu ispod mosta, oko kilometar i po od restorana “Sonik” u Hempfildu u kojem je ona radila, piše “San”.

Kloin dečko je primio poruku od nje u ponedjeljak oko 11 uveče u kojoj je nagovješteno da je ona zaustavljena na putu, što se takođe ispostavilo da je laž. Majka studentkinje je rekla da je Kloi ostavila koleginicu nakon svoje smjene u “Soniku” te noći iza 10 uveče, vratila se na posao da odnese ključeve, a potom krenula kući.

Policija je otkrila da Kloi, koja je navodno trebalo uskoro da diplomira na Državnom Univerzitetu Pensilvanija, nije bila upisana na koledž proteklih godinu i po. Vlasti su rekle da je Kloi ostavila svoj auto u Grinsburgu u ponedjeljak uveče i pješice prešla oko pet kilometara do kuće svog poznanika. Boravila je u garaži kuće u kojoj nisu smješteni automobili do utorka uveče.

Nakon što je policiji dojavljeno da je ona tamo, Kloi je odvedena u pritvor i optužena za lažnu uzbunu, lažnu prijavu, opstrukciju zakona i vladinih službi i neprimjereno ponašanje. Navodi se da je policija potrošila “desetine hiljada dolara” na potragu.

Policija je tražila Kloi oko sedam sati u utorak uz pomoć pasa i helikoptera, a u pretragu šumskog područja uskočili su i lokalni vatrogasci. Kloi je tokom ispitivanja u policiji tvrdila da je oteta nakon što je zaustavljena u saobraćaju, da su joj vezali oči i vodili je po različitim lokacijama u području, prema sudskim dokumentima.

Ali, policija je zaključila da video i dokazi sa mobilnog telefona te informacije prikupljene tokom ispitivanja pokazuju da je Kloi lažirala incident. Kad su je pritisli zbog nedosljednih izjava, studentkinja je priznala da je sve izmislila, piše srbija danas.

Izvor vijesti: haber.ba