Uposlenici UKC-a Tuzla opraštaju se od ubijene Amele: Neka ostane zapisano…

Uposlenici UKC-a Tuzla opraštaju se od Amele Čičkušić koju je zajedno s dvoje maloljetne djece usmrtio suprug, a zatim izvršio samoubistvo.

Svi uposlenici UKC-a Tuzla, građani Tuzle, ali i cijela Bosna i Hercegovina i regija su u šoku nakon stravičnog zločina, za Amelu ostavljaju emotivne poruke i samo riječi hvale.

– Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili su mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno – navela je uposlenica UKC-a Tuzla, prenosi avaz.ba.

Druge kolegice, ali i pacijenti su naveli kako je uvijek bila nasmijana, susretljiva i poštena.

– Velika tuga, bol golema. Iskreno saučešće porodici. El Fatiha i lijepi dženet da Allah podari Ameli i njenoj djeci – naveli su.

Izvor vijesti: haber.ba