Raste pritisak na Bidena da odustane od utrke: Za ponedjeljak dogovoren sastanak

“Kandidiram se i ponovno ću pobijediti”, rekao je 81-godišnji Biden svojim pristašama u vatrenom govoru u petak u Madisonu u Wisconsinu. Zatim je u intervjuu za ABC News rekao da je on najbolji demokratski kandidat da na izborima 5. studenog spriječi Trumpa da se vrati u Bijelu kuću i da ga samo “svemogući Bog” može uvjeriti u suprotno, prenosi N1.

Biden se suočava s pobunom unutar vlastite stranke, koja uključuje donatore, zakonodavce, neke demokratske dužnosnike i stratege, koja želi okončati njegovu kampanju nakon loše debate protiv Trumpa 27. lipnja. Čini se da jučerašnji događaji nisu nimalo ublažili zabrinutost nekih demokrata.

U nadolazećim danima članovi stranke mogli bi odlučiti hoće li podržati predsjednika ili ne. Danas će potpredsjednica Kamala Harris govoriti u New Orleansu na festivalu Essence, godišnjem festivalu kulture i glazbe koji sponzorira časopis Essence, čija su publika crnkinje.

Harris se spominje kao potencijalna zamjena za Bidena. Harris je jučer nakon Bidenovog skupa u Madisonu objavila poruku podrške na X-u, nekadašnjem Twitteru, rekavši da je predsjednik posvetio svoj život borbi za Amerikance.

“Znam da smo svi u ovom trenutku spremni boriti se za njega”, rekla je. Neke ankete pokazuju da je Trumpova prednost u odnosu na Bidena sve veća, a demokrati se brinu da bi zabrinutosti oko predsjednikovih godina i zdravlja mogle dovesti do manjeg broja glasova.

Senator Mark Warner iz Virginije planira sastanak u ponedjeljak na kojem će se raspravljati o Bidenovoj kandidaturi. Biden danas nema javnih događaja na rasporedu.

Izvor vijesti: haber.ba