Razim Halkić i SDP rekli NE  koaliciskom partneru.

Sta cemo sad.

Danas je zasjedao kolegij na temu odrzavanje on line skupštine posto se šesnaesta ruka nalazi u Turskoj na ljecenju i koji se nalazi u vrlo teskom stanju gdje imamo info da mu je i majka otputovala gore da bi bila uz njega ove teske trenutke.

Medjutim i pored toga nije moguce odrzati takav vid skupštine jer nasa skupstina nema tehnicke uslove za odrzavanje ovakvog vida sjednice.

Da je vlada prije mislila na to umjesto sto je preko 90.000 km dala nekim ne postojecim udruzenjima i facebook stranicama pametnije bi bilo da su utrosenja na ovaj projekat.Ali da mi o glasacima i ne glasacima na danasnjem kolegijmu

Kolegij je cinilo 8 kantonalnih zastupnika.

Razim Halkic,Ekrem Prosic,Jasmin Music,Ilda Alibegovic,Agan Bunic,Nisvet Jusic,Vildana Alibabic i Ekrem Prošic

I ako je svima zastupnicima poznato zdravstveno stanje Anela Šahinovića sljedecim zastupnicima nije to smetalo i glasali su za on line skupštinu.

Glasala je Ilda Alibegovic poznata po pisanju inicijativa ali i o jednom predlogu zakona na pocetku mandata gdje je rekla ako ne udje u proceduru napusta vecinu.A to je zakon o porijeklu imovine ipak je odustala od prijedloga.

Drugi glas za je bila osoba koju sam prvi put vidio na porno stranici pornhab i u zadnjem mandatu covjeka koji je promijenio par politicki partija Agan Bunic

Treci glas je bio covjek kojem je Dino Konakovic dopustio da postane clan NIP ali mu zeleno svjetlo nije dao Halil Bajramovic Nisvet Jusic.

Protiv odrzavanja on line skupštine glasali su:

Ekrem Prosic,Vildana Alibabić,Jasmin Musić ali i koalicioni partner vladajuce stranke Fatka Kulenovic i Razim Halkic 

 

Nakon sto su odbili prijedlog NES za saziv on line skupštine oni su glasali za saziv redovne skupštine koja se odrzava u srijedu.

Da li ovaj neposluh predsjednika sdp koalicionog partnera nes-a mozda znaci i prekid suradnje ostaje nam da vidimo.

 

Da li ce biti vecine da li ce biti dnevnog reda da li ce biti budzeta ostaje nam da vidimo.

 

Pisao:Fikro Bosnić