RODITELJI U GRČKOJ GODINAMA DRŽALI U KAVEZU MENTALNO OBOLJELU KĆERKU! Majka prije hapšenja izjavila nešto UŽASNO!

Policija je u utorak uhapsila bračni par iz Grčke koji je svoju kćerku godinama držao u improvizovanom drvenom kavezu!

Roditelji djevojke, koja ima 29 godina, tvrde da su bili primorani da zatvore kćerku jer navodno boluje od teške psihosomatske bolesti zbog čega je postala agresivna i opasna po ostatak porodice. Djevojka je prebačena na preglede u bolnicu u Kalamati gdje će ostati dok se ne pronađe odgovarajuća ustanova u kojoj će biti smještena.

Majka je prije hapšenja za lokalne medije rekla da je dejvojka za njeno dobro bila zatvorena u improvizovani drveni kavez jer ljekari nisu mogli da joj pomognu iako su tražili pomoć godinama.

Slučaj je dospio u javnost 2022. godine kad je tužilac u Kalamati naredio policiji da izvrši preliminarni pregled u vezi sa istragom nezakonitog pritvaranja žene kojoj je dijagnostikovana umjerena mentalna retardacija. Prethodno je socijalna služba utvrdila da djevojka živi u prostoriji sa rešetkama i katancem dok su roditelji tvrdili da je to jedini način da se spriječi agresivno ponašanje djevojke i spriječi njen rizik od samopovrijeđivanja. Majka djevojke tvrdi da su problemi počeli 2017. godine kad su ostali bez leijka zahvaljujući kome je djevojka svoju bolest držala pod kontrolom. Navela je i da su kćerku vodili kod svih specijalista, ali da se niko nije u dovoljnoj mjeri bavio njenim stanjem.

Takođe je naglasila da djevojka nije sve vrijeme zaključana u kavezu.

– To je struktura u sobi koja je poput krevetića pored njenog kreveta. Drvo ide do plafona. Većinu vremena je tamo ili u dvorištu… Mi to radimo da nas ne bi napala. Djetetu je teško. Nikome nije stalo da joj pomogne – rekla je majka i dodala da nikada nisu krili stanje kćerke.

Dvije žene iz jedne opštine na sjeveru Crne Gore, podsjetimo, smještene su nedavno na odjeljenje psihijatrije nakon što je majka više od 10 godina držala ćerku (41) u svojevrsnom ropstvu!

Izvor vijesti: haber.ba