Trump neće moći ući u 37 zemalja?

Tramp je osuđen za falsifikovanje finansija tokom svoje predsjedničke kampanje 2016. godine, a slučaj je povezan sa bivšom zvijezdom filmova za odrasle Stormi Danijels.

Međutim, pored potencijalne zatvorske kazne koja će mu biti izrečena 11. jula, Tramp ima još jedan problem – potencijalnu zabranu ulaska u 37 zemalja svijeta.

Zemlje poput Kanade i Velike Britanije, kao i Izrael, imaju zakone koji navode da nacionalna imigraciona služba može odbiti nečiju molbu za ulazak u zemlju ako je ranije osuđivan za neku vrstu teškog zločina.

Tramp bi mogao ući u neku od država na zahtjev i uz odobrenje imigracionih službi, ali će to biti proces kroz koji bivši američki predsjednik vjerovatno ne želi da ide, prenosi RTCG.

Zemlje sa politikom zabrane ulaska za osuđena lica su: Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, Etiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan , Kenija, Malezija, Makao, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Izvor vijesti: haber.ba