Sarajevski Hotel Europe group otpustio sve radnike iz svih pet hotela

Da bismo sačuvali opstanak naše firme mi smo prinuđeni da radnike koji su zaposleni u našem društvu na određeno radno vrijeme, privremeno, odnosno do stabilizacije situacije u našoj zemlji pošaljemo na biro za zapošljavanje od 1. aprila 2020. godine, navodi se u obavještenju kompanije EUROPA group

Zbog novonastalih okolnosti posljedica epidemije koronavirusa kompanija EUROPA d.o.o. za hotelijerstvo i turizam Sarajevo koja obuhvata hotele Europe i Holiday, Art, Astra, Astra Garni morala je otpustiti sve svoje radnike.

image
Obavještenje uposlenicima

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom radnicima zbog vanrednog stanja u zemlji i zabrane rada ovoj djalatnosti od strane nadležnih vlasti radnici oba njihova hotela su na čekanje poslani 15. marta, ali je to za posljedicu imalo ugrožavanje likvidnosti firme EUROPA d.o.o.

“Da bismo sačuvali opstanak naše firme mi smo prinuđeni da radnike koji su zaposleni u našem društvu na određeno radno vrijeme, privremeno, odnosno do stabilizacije situacije u našoj zemlji pošaljemo na biro za zapošljavanje od 1. aprila 2020. godine”, navodi se u obavještenju.

U obavještenju se navodi da “Biro” raspolaže velikim budžetom kreiranim za ove vanredne situacije te da će radnici imati mogućnost da ostvaruju mjesečna primanja sve dok se stanje ne normalizira, prenosi Akta.ba.

Radnici se obavještaju i da će kad se ukine vanredno stanje, otvore granice i prestane zabrana rada, svi radnici biti pozvani da se vrate na posao.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba