Serijal: Život iza žice”7″

Sada vec dobro prepoznatljiva stranica Fikro Boss team po raznim temama ali posebno se izvaja u jednom, a to je njegovanje nase proslosti u obrambeno oslobodilackom ratu.

Urednik portala uskvijesti.ba i stranice Fikro Boss team vrlo cesto je iz svoje video radionice izbacivao po neku ratnu pricu.

Nakon par kratkih i pojedinačnih prica osmislio je kako je na kraju ispalo mini serijal pod nazivom “Deset heroja.” 

Odradjeno je deset emisija u kojima su gosti bili borci sa ratnim priznjanjima, znackom Zlatni Ljiljan ili Odren za hrabrost.

Tema serijala su bile neispricane price direktnih ucesnika tih desavanja. Sto akcije, sto neke anegdote iz rata.

Gledanost je bila iznad svih ocekivanja ali i potvrda meni da radim nesto sto je dobro i obaveza da nastavim s tim i generacijama koje dolaze donesem price kako bi mi rekli iz prve ruke.

Posebno su mi vjetar u ledja dali borci koji su mi rekli da mole Allaha da mi to u kabul upise jer sirim istinu koju ako ne zabiljezimo i ne budemo je ponavljali promijeniti će nam je i biti ćemo na kraju mi agresori u svopstvenoj zemlji.

Moj sada vec smijem koristiti tu rijec , serijal, nositi će ime “ZIVOT IZA ZICE 7”. 

Serijal ce sacinjavati prezivjeli borci Petog Korpusa koji su bili zarobljeni od strane domaceg izdajnika Fikreta Abdica ili agresora na Bosnu i Hercegovonu, četnika.

Price su potresne i istinine te je nevjerojatno da se to desavalo u civilozovanoj Europi.

 

Svi projekti tako i ovaj financiram sam i sa konstantno istom nekolicinom svojim sponzora koji podrzavaju moj rad i vjeruju u ono sto stvaramo za narestaj koji dolazi.

Cuvajmo Bosnu i Hercegovinu.

 

Pisao: Fikro Bosnic