Sramno opravdanje bh. reprezentativke: Momčilo Đujić mi je predak, uvijek sam voljela svoje, a…

Ne zna šta je sramotnije, to što je uradila ili ‘‘opravdanje‘‘

 

Odbojkašica ekipe Gacka Ivana Radović, se fotografisala sa šubarom, podignuta tri prsta i porukom ispisanom na ćirilici u kojoj se pominje Momčilo Đujić.

 

Reprezentativni primač servisa u šoku je nakon svega. U razgovoru za Glas Srpske ističe da je sve otišlo predaleko i dodaje da joj je slavni vojvoda predak, te da je ponosna na to, kao i svoje porijeklo. Takođe naglašava da je dobila i veliku podršku od koleginica uz nacionalnog tima, ali i drugih klubova.

 

Posebno su joj zasmetali pojedini naslovi, gdje se navodi da ‘‘nema ni stida, ni srama‘‘, ispod kojih je bilo mnoštvo ružnih i vulgarnih komentara.

 

Ovo je prvi i posljednji put sa se oglašavam na ovu temu. Ne bih to ni radila da nije otišlo predaleko, jer se prvenstvo radi o meni i mojoj porodici, koja trpi nevjerovatan linč od strane medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od svoje četrnaeste godine, gdje sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki. Nikad nisam imala nijedan problem, što mogu da potvrde i saigračice i savez. Uvijek sam bila na raspolaganju selektoru i trenerima, bez ikakvog interesa. Igrala sam u Brčkom šest godina, gdje žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite vjeroispovjesti i nikad nisam bila neko ko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi. Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim svestenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem pomenute fotografije ni na koji način nisam htjela da povrijedim osjećanja, vjerska, nacionalna i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud. Uvijek sam voljela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme treba da ostavimo iza nas, da ne širimo mržnju i da volimo sport, u dahu je istakla Radović i dodala:

 

– Dobijala sam dosta negativnih komentara i porodica i ja, gdje su pisali najgore moguće stvari i gdje su dolazile svakakve prijetnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalnosti, kojima želim da se zahvalim ovom prilikom.

 

Momčilo Đujić je bio pripadnik četničkog pokreta koji je činio zločine tokom Drugog svjetskog rata u BiH i Hrvatskoj, a nakon rata je pobjegao u Sjedinjene Američke Države.

 

Zbog svojih zločina bio je poznat pod nadimkom ‘‘Krvavi pop iz Strmice‘‘.