Treći svjetski rat je već počeo, tvrdi ruska državna televizija

Solovjov, televizijski voditelj koji je jedna od najistaknutija osoba u medijima koje podržava Kremlj, na kanalu Rusija-1 je poručio je da Treći svjetski rat već počeo.

Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, podijelio je jedan isječak na društvenoj mreži X i poručio da Rusija nema namjeru pregovarati i da je ona krvoločna.

Putinovi propagandisti opetovano su upozoravali na svjetski rat, a veze između Washingtona i Moskve postale su posebno napete nakon Putinove odluke o invaziji, piše Newsweek.

Ruski dužnosnici i gosti na državnoj televiziji redovito pozivaju na napade na SAD i zapdane države zbog pomoći Ukrajini. Solovjov je ovaj put pozvao na napade na vojne ciljeve u zemljama NATO-a kao odgovor na nedavne odluke nekih država članica da ovlaste Ukrajinu da koristi donirano oružje za napad na ciljeve unutar Rusije, prenosi N1.

Nove bizarne prijetnje

Poručio je da “moramo stvoriti sve uvjete za nanošenje kolosalne štete ljudstvu i opremi NATO trupa stacioniranih bilo gdje u svijetu”.

“To znači da moramo podržati sve proxy pokrete, opskrbljujući ih svime što im je potrebno, bez obzira gdje se u svijetu nalaze”, dodao je Solovjov.

Rusija mora “prouzročiti toliko problema ovim zemljama da imaju najmanje pažnje i vremena da se bave nama”, poručio je.

“Vojna postrojenja i skladišta na cijelom teritoriju NATO-a treba dići u zrak ako proizvode i drže opremu namijenjenu za napad na Rusiju”, dodao je. “Želite Treći svjetski rat? Već je u tijeku!”

Izvor vijesti: haber.ba