U BiH izgubljen još jedan mladi život: Prijatelji se opraštaju od Ene Pašalić

Ona se nalazila za upravljačem automobila Fiat Punto, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima sletio u rijeku Unu.

U automobilu se nalazio i A.A. (24), koji je se uspio spasiti, a kako saznajemo njih dvoje su bili u emotivnoj vezi. Kako je za medije ranije potvrdio portparol Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, Adnan Beganović, izvršen je uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

“Nesreća se dogodila jučer oko 18.45 sati. Nakon slijetanja vozila u rijeku, suvozač A. A. (24 godine) iz Bihaća uspio je isplivati, dok je vozačica E. P. (25 godina) iz Bosanske Krupe ostala zaglavljena u vozilu. Kada su ronioci specijalne policije MUP-a USK stigli do vozila i djevojke, nažalost, mogli su samo konstatovati smrt vozačice”, izjavio je Beganović.

Nakon što je izvučeno tijelo nesretne djevojke, izvučeno je i vozilo, a put kroz kanjon Une je na nekoliko sati, dok je trajao uviđaj i izvlačenje vozila, bio potpuno zatvoren, te se saobraćaj se preusmjeravao na alternativne pravce.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreću su uzrokovale stijene koje su se s obližnjih litica obrušile na put kojim je u kobnom trenutku prolazilo vozilo. U ovome trenutku nije sasvim poznato da li su stijene udarile vozilo ili su doprinijele da vozačica izgubi kontrolu nad automobilom i sleti u rijeku Unu.

Pomenuti put koji kroz kanjon Une spaja Bihać i Bosansku Krupu, zbog brojnih krivina i uskog kolovoza je vrlo opasan, a na mnogo mjesta nije adekvatno zaštićen od obrušavanja stijena, pa je i ranije dolazilo do ovakvih incidenata.

Prije nekoliko godina na početku puta bio je postavljen znak da vozači ovim putnim pravcem saobraćaju na vlastitu odgovornost, ali je zbog negodovanja javnosti uklonjen.

“Tuga ,tuga do bola!”, “Lijepa moja Ena. Još uvijek vjerovati ne mogu …”,”Nek ti je vječni rahmet. A svako ko te poznavo će imati samo lijepa sjećanja na tebe. Naša Ena, naše nasmijano lice kroz Krupu na mlinu što sjedi …”, “Ode još jedna lijepa cura iz mog grada neka ti je vječni rahmet pamtimo te kao lijepu i veselu curu koja prede preko mosta sa osmijehom na licu …”, samo se neki od komentara na društvenim mrežama, prneosi Novi.

Izvor vijesti: haber.ba