U sklopu obilježavanja 5. decembra – Međunarodnog dana volontera

U sklopu obilježavanja 5. decembra – Međunarodnog dana volontera bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić upriličio je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su uspješni volonteri pri Crvenom križu Bihać.

Prijem u gradskoj upravi bio je prilika da se sumiraju aktivnosti volontera CK Bihać u ovoj godini, koju su kao i ranijih godina, obilježili uspješno održana takmičenja u pružanju prve pomoći i opasnostima od mina, te dobrovoljno darivanje krvi. Istaknuvši da su aktivisti i volonteri Crvenog križa Bihaća najbolja nevladina organizacija na području grada, koja svakodnevno vodi brigu o socijalno ugroženim osobama, ali je istovremeno na raspolaganju i u slučaju vanrednih situacija i elementarnih nepogoda, gradonačelnik Sedić posebno se zahvalio volonterima CK Bihać na doprinosu kojeg su dali od prvog dana migrantske krize u našem gradu.

“Naš Crveni križ Bihaća radi izuzetno organizirano i na raspolaganju je svim građanima Bihaća, a vidjeli smo i kada su bile poplave 2014. godine i kada je krenula migrantska kriza da su na raspolaganju i svim građanima naše države. A ovdje posebno ističem ulogu dobrovoljnih darivalaca krvi koji su pokazali veliku humanost spašavajući živote naših sugrađana svojom dobrovoljno darovanom krvlju” – kazao je gradonačelnik Sedić.