Vijećnici došli pijani na sjednicu kolegija, fizički napadnut načelnik Općine

Nemile scene zabilježene su danas na sjednici Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf kada su vijećnici SDP-a došli pijani, a potom je jedan od njih, Kadir Kičin, nasrnuo na načelnika Općine Seada Čauševića.

Sjednica je prekinuta.

– Dana, 13.1.2022.godine, u 14 sati održana je sjednica Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na kojoj se trebala zakazati sjednica Općinskog vijeća kao i dnevni red sjednice.

 

Sjednici su prisustvovali predstavnici političkih stranaka naše Općine, predsjednici klubova, predsjedavajući OV-a, načelnik Općine i sekretar Općine.

 

Sjednici su prisustvovali i vijećnici OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje, koji su na sjednicu došli u vidno alkoholiziranom stanju.

 

Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine.

 

Ovim saopštenjem oštro osuđujemo neprimjereno i siledžijsko ponašanje vijećnika Kadira Kičina (vijećnik SDP-a Gornji Vakuf), te pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti općinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Općine.

 

Ovakav čin jednog općinskog vijećnika neće narušiti međuljudske odnose u našoj Općini kao ni normalno funkcionisanje Općinskog vijeća i administracije Gornji Vakuf-Uskoplje. Smatramo da je ovakav čin izraz nemoći i slabosti opozicije u Vijeću. Mi ćemo nastaviti sa podrškom uspjesima i projektima, koje trenutna većina zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem provodi u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje – naveli su iz SDA Gornji VAkuf na svojoj Facebook stranici.