Višković: Može Sud u Strazburu donositi odluke kakve hoće, ali od toga nema ništa, to je nečija muzička želja

Višković je rekao da je život u BiH moguć samo uz uvažavanje i poštovanje i da svako nametanje gasi BiH

 

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da BiH ne može biti jedna izborna jedinica sve dok je po Dejtonskom mirovnom sporazumu, jer RS ima svoje nadležnosti i pravac.

 

Višković je rekao da je život u BiH moguć samo uz uvažavanje i poštovanje i da svako nametanje gasi BiH, te da su navodi medija da je Evropski sud za ljudska prava “pozitivno odgovorio na apelaciju Slavena Kovačevića – savjetnika Željka Komšića” samo želje da i u mirnodopskim uslovima ostvaruju ratne ambicije.

 

Komentarišući pisanja da će sutra biti objavljena presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, prema Kovačevićevoj apelaciji, a koji smatra da BiH mora biti jedna izborna jedinica za izbor članova Predsjedništva BiH, Višković je poručio političarima iz Sarajeva da zbog budućnosti BiH moraju razgovarati sa RS.

 

– Mogu da donose odluke kakve hoće, ali to se nikada desiti neće. Dao sam sebi zadatak da takve i slične situacije uopšte ne komentarišem. To je nečija muzička želja, nešto što neko priželjkuje – rekao je Višković novinarima na Palama, gdje prisustvuje obilježavanju Velike Gospojine – Dana i krsne slave ove opštine i Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

 

Višković je istakao da je “BiH nemoguća bez uvažavanja srpskog naroda i 49 procenata teritorije BiH.

 

“- Kada to budete shvatili, onda možete pričati o budućnosti BiH – poručio je Višković.