Vremenska prognoza za vikend

U subotu 4.5.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U Sarajevu prije podne oblačno. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperature zraka oko 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C prognozira FHMZ.

Vremenska prognoza za ponedjeljak i utorak
U ponedjeljak 6.5.2024. u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima rijetko je u Bosni moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C,piše N1

U utorak 7.5.2024. u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu i pljuskove, u Bosni i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

Izvor vijesti: haber.ba