Završena 134. sjednica Vlade USK: Verificirati online nastavu, pogledajte izjave (VIDEO)

Prije nekoliko minuta završena je sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sasnkog kantona, Damir Omerdić je kazao da je ovo ministarstvo predložilo Vladi kantona izmjenu zakona o obrazovanju, zbog situacije izazvane koronavirusom, gdje se nastava izvodi online, te verificiranju ovakve vrste nastave.

“Na današnjoj sjednici Vlade, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo izmjenu zakona o osnovnom obrazovanju iz razloga što je trenutno pandemija koronavirusa, gdje nastava se odvija online. Mogućnost je predviđena izmjenom zakona, kako bi se mogla verificirati takva vrsta nastave. Materijal je upućen Skupštini Unsko-sanskog kantona na dalje razmatranje” – kazao je Omerdić na kraju sjednice.

Da podsjetimo, od 13. marta u Unsko-sanskom kantonu traje obustava nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima. Od tad, nastava u svim obrazovnim ustanovama se provodi online.

The post Završena 134. sjednica Vlade USK: Verificirati online nastavu, pogledajte izjave (VIDEO) appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba