ŽIVA ZAKOPANA! Mislili su da je mrtva, a onda se desio PREOKRET

Žena stara 74 godine za koju se mislilo da je mrtva pronađena je kako diše nakon što je prevezena u pogrebno preduzeće u Nebraski.

Konstans Glanc, 74, proglašena je mrtvom u ponedjeljak ujutru u staračkom domu Linkoln gdje je bila u bolnici prije nego što je prebačena u pogrebnu kuću Butherus-Maser & Love, prenosi ABC Nevs.

Ali pošto je radnik pogrebnog preduzeća brinuo o njenom telu nešto prije podneva, primijetili su njeno disanje i osoblje je odmah počelo da obavlja CPR i pozvalo nadležne.

Šta je pošlo naopako?

Tokom konferencije za štampu u ponedjeljak, kancelarija šerifa okruga Lankaster opisala je kako je žena skoro živa zakopana.

„Ovo je veoma neobičan slučaj“, rekao je novinarima zamenik glavnog šerifa okruga Lankaster Ben Houčin. „Radim ovo 31 godinu, i ništa slično ovome nikada ranije nije došlo do ove tačke.“

„Odvedena je u lokalnu bolnicu i još je živa“, rekao je Houchin o Glantzu.

„LSO je bio u staračkom domu i mi smo započeli istragu o tome šta se dogodilo. U ovom trenutku nismo uspeli da pronađemo bilo kakvu zločinačku nameru od strane staračkog doma, ali istraga je u toku“, nastavio je on.

Prema Houchinu, šerifovo odeljenje nije poslato ranije tog dana kada je osoblje u staračkom domu The Mulberri u Vejverliju mislilo da je Glanc umro – vlasti su pozvane tek kada je član osoblja pogrebnog zavoda shvatio da još uvijek diše.

„Nije spadalo u te parametre da bi morali da nas pozovu da bi morali da izvršimo istragu mrtvozornika“, objasnio je Houchin. „To su „smrt pacijenta čija se smrt očekuje“, što je i bilo, a ljekar ju je pregledao u posljednjih sedam dana i ljekar je bio voljan da potpiše smrtovnicu i da nije bilo ništa sumnjivo u vrijeme smrti.’

„Svi ti se uklapaju“, rekao je Houchin o tome zašto njegovi zamjenici u početku nisu bili poslani u starački dom.

Houchin je potvrdio da je „najmanje jedna medicinska sestra“ bila sa Glantzom prije nego što je službenik pogrebnog preduzeća otkrio da još uvijek diše. Zvaničnik je takođe rekao da su obično dvije osobe prisutne da transportuju tijelo, dok je rekao da nije siguran „koliko je ljudi uradilo taj dio.

Ostalo je nejasno da li će se starački dom sada suočiti sa osudom.

Izvor: Srbija Danas

Izvor vijesti: haber.ba