Vučić: Ako Rusija i Ukrajina žele pregovarati u Beogradu, neće nam smetati

Što se nas tiče mi bismo voljeli da dođe do mira, ne miješamo se ni u šta, ako neko misli da je Beograd to mjesto, spremni smo da ponudimo to ukrajinskim i ruskim prijateljima, istakao je

 

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, gostovao je večeras u emisiji “Ćirilica” na Televiziji Hepi.

 

Predsjednik Vučić počeo je gostovanje odgovorom na pitanje o tezi Sergeja Lavrova da se mirovni pregovori Ukrajine i Rusije održe u Beogradu.

 

– On je dao prijedlog. Što se nas tiče mi bismo voljeli da dođe do mira, ne miješamo se ni u šta, ako neko misli da je Beograd to mjesto, spremni smo da ponudimo to ukrajinskim i ruskim prijateljima. I ovdje kada razgovaramo sa Bocanom-Harčenkom, obojica razumiju stvari – rekao je Vučić.

 

On je rekao da ako čitate Kurir ili Blic, vidite ukrajinsku stranu priče, dok je Hepi naklonjeniji Rusiji, i ističe da je suviše strasti i navijanja u Srbiji.

 

– Naš interes je da to bude balansiranije i mnogo realističnije. Kada bismo mogli o tome samo da pričamo. Izvještavajte, ali izvještavajte pravično i pošteno. Mi političari o tome šutimo. Eto to ste vidjeli i sa slučajem ove Bagire. Mi smo se uplašili danas kada smo vidjeli u regionalnim medijima.

 

Zarobljena srpska snajperistkinja?

 

– Nije to problem kada objavi “Avaz”, pošto će oni demantovati. Ali hrvatski i neki mediji u Crnoj Gori neće demantovati – rekao je predsjednik, podsjećajući na navodno zarobljavanje srpske snajperistkinje, koja ustvari robija u Požarevcu.

 

Vučić dodaje da je ona u zatvoru zbog trgovine drogom, i da ima još da leži u zatvoru.

 

– I ja se pitam jel ona u Zabeli, ili u Kramatorsku? Rekao sam da provjere više puta. Ona je kod nas u zatvoru. Ta vrsta laži, na koje morate stalno da odgovarate, a nikada ne vrijedi kada odgovarate. Uvijek se taj demanti čuje pet puta slabije od njihove laži. Možete da mislite kakvu to štetu nanosi Srbiji i srpskom narodu, posebno na zapadu. U stanju su kao “Guardian”, koji se pretvorio u medij koji samo piše laži, o tome da Srbija napada Kosovo i BiH. Čime, kako. Dajte mi jednu izjavu. Papir trpi sve – rekao je on.

 

Predsjednik kaže da to govori o beskrupuloznosti onih koji ne mogu da se osvete Rusiji, pa napadaju Srbiju.