Radončić: Ne dolazite u BiH, ići ćete odmah u 14-dnevni šatorski karantin

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je kazao da će svi oni koji dolaze u BiH morati provesti 14 dana ili u šatoru na granici ili u karantinima koje će napraviti općinske vlasti.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

On je rekao da će Vijeće ministara BiH ispuniti sve zaključke Predsjedništva BiH o režimu na granicama.

“Prije sedam dana sam razgovarao sa Fahrudinom Solakom koji je glavni operativac u FBiH, o tome da se doda određeni broj šatora i da se osiguraju karantini u svim općinama“, rekao je te nastavio:No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

“Poručujem svim ljudima koji budu dolazili za vjerske praznike ove sedmice da će svi morati ići u karantin od 14 dana. U šatorski ili ne, to će odlučiti lokalne vlasti, ali mislim da će biti šatorski“, dodao je.

Radončić je istakao da se mora uraditi sve da se spriječi ulazak inficiranih osoba u BiH.

“Ulazak osoba znači uvoz virusa. To će vam reći medicinska struka odmah.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.
Moramo uraditi sve da spriječimo ulazak inficiranih osoba u BIH. Ulaskom tih ljudi pojačavate opciju da se može otvoriti određeni klaster u nekom dijelu BiH. Pozivam ljude – nemojte dolaziti sa područja koja su sigurnija od našeg“, zaključio je

The post Radončić: Ne dolazite u BiH, ići ćete odmah u 14-dnevni šatorski karantin appeared first on usn.ba.