Objavljujemo imena doktora iz USK koji su odbili doći na posao!

Danas je na press konferenciji ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović upoznala javnost da postoje neki zdravstveni radnici koji su odbili naredbu Kriznog štaba da se jave na posao i pomognu u ovom vremenu krize pandemije uzrokovane koronavirusom.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Tragom tih informacija, portal cazin.net je istražio o kome se radi. Saznali smo da se prava drama dešavala zadnjih dana, jer je direktorica ZU Lječilište Gata Aida Ibrahimpašić tražila da svi zaposleni poštuju naredbu i odazovu se poslu.

Nakon što su se tri mlada doktora medicine uporno oglušivala o naredbu i odbijali da dođu na posao, direktorica je jutros u Vladi USK najavila ostavku ukoliko Ministarstvo zdravstva USK ne iznađu mehanizme da se ovakve, neodgovorne slučajeve sankcioniše i natjera sve da poštuju propise i javne naredbe.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Nakon jutrošnjeg pritiska saznajemo da se jedan od tri doktora koji je ranije odbijao da se vrati na posao, a radi se o dr. Admiru Ugljaninu danas ipak javio na posao, piše cazin.net

Zanimljivo je da su sva tri slučaja, ovakvog odnosa u ovim kriznim situacijama došla od tri mlada doktora, specijalizanta, kojima je ova ustanova osigurala specijalizacije.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Dvije doktorice – dr. Ena Gogić i dr. Nadina Kurtanović, koje su trenutno na specijalizaciji fizikalne medicine zaposlene su 2016. godine, dok je dr. Admir Ugljanin zaposlen 2017. godine u ovu zdravstvenu ustanovu, objavio je portal cazin.net.

Tada je direktorica ZU Lječilište Gata bila dr. Nada Križanović. Svi su ovi mladi doktori, imali obavezu da se jave na posao u svoju matičnu ustanovu, nalaze se na USK, a dvije doktorice to još nisu učinile.

Zanimljivo je da na svojim društvenim mrežama ostavljaju poruke, savjete šta bi i kako trebalo, ali se same toga ne pridržavaju.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Ova teška vremena dosta toga otkriju u ljudima. I onoga dobrog i onoga lošega.

Važno je da sve ovo znamo i trebamo svi zajedno naći odgovor i znati se odnositi prema ovakvim ljudima i pojavama i sada, a i nakon što kriza prođe.

 

 

The post Objavljujemo imena doktora iz USK koji su odbili doći na posao! appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba