ARMIN AMIDŽIĆ: Abdić nije dobro izmjerio staze, izbrojao sijalice i mobiliraj na Gradskoj otoci

Kandidat za gradonačelnika grada Bihaća Hamdija Abdić posjetio je Gradsku otoku i pohvalio projekat njenog uređenja. Unatoč tome, nije propustio ispolitizirati ni ovaj, kako i sam kaže, dodobar projekat samo iz razloga što ga nose direktori Turističke zajednice i Zavoda za prostorno uređnje koji dolaze iz PoMAK-a.

– Imputacije građanima da se projekat razvlači dva izborna ciklusa su nebitne, s obzirom da smo dva izborna ciklusa imali u roku od 3 mjeseca, da nije građevinska sezona i da se u tom periodu, između ostalog, desio i snijeg i poplave, a Otoka se logično nalazi na vodi. Neka se projekat završi do proljeća, vjerujem da ćemo i Abdić i ja biti zadovoljni njime – kazao je direktor Turističke zajednice Bihać, Armin Amidžić.

Unatoč činjenici da kandidat za gradonačelnika PoMAK-a – Elvedin Sedić nije posjetio ovu lokaciju, niti se tu slikao i plasirao poruke za kampanju, nego su to uradili direktori Turističke zajednice i Zavoda za prostorno uređenje, koji su obavezni da izvještavaju javnost o realizaciji svih projekata koje vode, pa i ovoga..

– U najmanu ruku nije koretno kazati da su instalirane 3 sijalice kada je zapravo postavljeno 26 rasvjetnih tijela. Pored toga popločana je i kružna šetnica od 420 metara, postavljen je mol “Slap”, mol “Grad”, zatim česma, gradi se dječije igralište, amfiteatar, novi mobilijar za sunčalište i odmorište, te u konačnici novo zelenilo ili sadnice. Većina ovoga je u ili izgrađena ili u završnoj fazi – kazao je direktor JU „Zavod za prostorno uređenje“ Bihać, Ademir Toromanović.

Ukoliko bilo koji kandidat, pa i kandidat SDA dobije priliku da nastavi provoditi projekat spajanja novih otoka mostovima, onda će to biti isključivo zbog zalaganja vijećnika PoMAK-a koji su u ovogodišnjem Budžetu inicirali sredstva za taj projekat. S druge strane, vijećnici koji dolaze iz SDA nisu htjeli odustati od sitnih ličnih projekata kako bi ta sredstva iskoristili za veće projekte poput ovoga. Upravo su to vijećnici PoMAK-a napravili, zanemarivši sitne projekte koji bi im možda i donijeli popularnost u sredinam iz kojih dolaze, a u cilju uređenja ovog već godina zanemarivanog bisera grada.

– Važno je da su svi kandidati ovaj projekat ocijenili dobrim i obećali nastavak realizacije istog. To mene čini sretnim, jer ne podržavam zaustavaljanje dobrih projekata za grad samo zbog promjene politike koja ga vodi, a za ovaj su se svi kandidati za gradonačelnika, barem u kampanji, javno složili da je dobar – zaključio je Amidžić.