Bećirović razgovarao sa Adnanom Habibijom kandidatom za gradonačelnika Grada Bihać

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa Adnanom Habibijom, kandidatom za gradonačelnika Grada Bihać na prijevremenim izborima koji će biti održani 5. 2. 2023. godine.

Adnan Habibija, kandidat Socijaldemokratske partije BiH (SDP), upoznao je Denisa Bećirovića o prioritetima i projektima u Bihaću, kao i Krajini, koji su od posebne važnosti u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine.Tokom sastanka istaknuto je kako Bihać i Krajina trebaju imati tretman kakav imaju ostali gradovi i dijelovi Bosne i Hercegovine svih institucija i nivoa vlasti u našoj zemlji.

Kandidat za gradonačelnika Grada Bihać Adnan Habibija poručio je da se odnos prema ovom dijelu Bosne i Hercegovine treba promijeniti u pogledu razvojnih i drugih projekata koji povezuju Bihać i Sarajevo, ali i ostale dijelove zemlje.

Adnan Habibija je naglasio da se jedino sinhroniziranim radom države, entiteta, kantona, gradova i općina može poboljšati imidž Bosne i Hercegovine.

Dr. Denis Bećirović je istakao važnost da svi nadležni organi vlasti u Bosni i Hercegovini pruže podršku Bihaću i Krajini, u okviru svojih ovlaštenja i mogućnosti, u pogledu jačanja promocije Bihaća i privlačenja direktnih stranih investicija.