Čerkez uputio apel građanima: Klonite se kretanja i roštiljanja

Na pitanje šta bi totalna karantena značila za FBiH, Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, ponovio je da je karantena zadnja mjera, o kojoj nisu još razgovarali

U javnosti se danas pojavila informacija da Federalni štab civilne zaštite planira usvojiti naredbu o “totalnoj zabrani kretanja””.

Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite, pojasnio je da je to jedna od krajnjih mjera za koju postoji mogućnost, ali ne u ovom momentu.

– Nema razloga za paniku i brigu, naglasio je.

Vlast ima mogućnost kontrole, ali nijedna naredba nije donesena da bi se neko kažnjavao. Pozivam sve sugrađane da poštuju mjere koje smo donijeli, jer su one u interesu svih nas. Rigoroznije mjere su mogućnosti da se uvedu, ako bude takav trend i da vidimo da nemamo druge mogućnosti osim totalne zabrane, to ćemo svakako i uraditi, naglasio je Solak.

Na pitanje šta bi totalna karantena značila za FBiH, Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, ponovio je da je karantena zadnja mjera, o kojoj nisu još razgovarali.

VEZANI TEKST

– S obzirom na to da je vikend pred nama, pozivamo građane da smanje kretanja, roštiljanja. Gledamo često da su nam šetališta i parkovi puno, to se ne smije tolerisati, jer ugrožavate svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih, naglasio je Čerkez.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba