Gazdarica mu zaprijetila da će ga izbaciti iz stana, njegov odgovor je genijalan

U pandemiji koronavirusa koja nastavlja da zadaje udarce globalnoj ekonomiji mnogi su ostali bez posla, ali neki stanodavci pokazali su solidarnost sa svojim podstanarima i nisu im naplatili stanarinu. Ovo nije takva priča, piše “Krstarica“.

Kad je komičar Džesi Kejs proverio inboks, nije mogao da vjeruje šta vidi. Njegova gazdarica Keri zaprijetila mu je da će ga izbaciti ako ne bude mogao da plati kiriju.

Gazdarica mi je upravo zaprijetila da će me izbaciti ako ne platim ovo sljedeći mjesec”, požalio se komičar na Tviteru i napomenuo da je ček za kiriju već poslao poštom, ali je najavio i da će odgovoriti gazdarici.

Ovaj mladi komičar, rođen u Nešvilu s adresom u Los Anđelesu, poslao je gazdarici mejl koji je oduševio mnoge na društvenim mrežama. Naime, Džesi joj je poručio da će se sam iseliti do 1. juna.

Stan će biti prazan do 1.6. Siguran sam vam da neće biti problem da za 1425 dolara iznajmite stan koji se nalazi na manje od 90 metara od bolnice u kojoj se ljudi liječe od koronavirusa. Što se tiče kirije za sljedeći mesec, nadam se da ću moći da je platim, znam da je teško održavati nasljeđene nekretnine“, poručio joj je.

Poručio joj je da ako osjeti li čudan miris iz stana, riječ o lemilici i da pravi konvertere za ventilatore, prijeko potrebne bolnicama. “Znam da i vi radite sve što možete da pomognete. Ostanite dobro“, dodao je.

Kejs je 2013. s 29 godina obolio od raka, a danas vodi podkast Jesse vs Cancer. Otkrio je još detalja o gazdarici na Tviteru. Napisao je i da mu je nenajavljeno povećala stanarinu za 200 dolara i dodao da će joj redovno slati mejlove sljedeća dva mjeseca.

Korisnici Tvitera uputili su brojne kritike gazdarici, a Džesiju su ostavili komentare podrške…

Izvor vijesti: haber.ba