Gdje nestade Unska svita”Osmorke”

ŠTA SE DEŠAVA SA “OSMORKOM” U KRAJINI?

Kako stvari stoje teško ide formiranje vlasti na nivou USK-a. Iako “Osmorka” ima 15 poslanika u Skuštini USK-a uvođenje POMAK-a u blok od strane NiP-a otežalo je formiranje vlasti na ovom nivou.

Slična je situacija i na lokalnom nivou u gradu Bihaću. Jedini kandidat ispred stranaka “Osmorke” na prijevremenim izborima za Gradonačelnika Bihaća jeste Adnan Habibija iz SDP-a. Ali kako stvari stoje on nema podršku rukovodstava Naše stranke i Naroda i Pravde koji su se odlučili podržati Amarilda Mulića odnosno Elvedina Sedića.

Da li će članovi ove dvije stranke poslušati stavove rukovodstava stranke ili će ipak podržati kandidata SDP-a ostaje nam da vidimo.

NES još mudro šuti iako i oni pripadaju “Osmorci”. I sve su prilike da će podržati nezavisnog kandidata Amarilda Mulića i tako probati uci u grad Bihać kao sto su na Kanton ušli pomoću Suhreta Fazlića.

Logično bi bilo kada nemaju već svoje kandidate da Naša stranka, NiP i NES podrže Habibiju iz SDP-a i što bi bila gotovo izvjesna pobjeda.

Da li neslaganja unutar “Osmorke” koje u stvari više i nema jel su čelnici popud Konakovica;Forte,Nikšića dobili ono sto su htjeli a to su stolice udobne sva ova situacija ide na ruku kandidatu SDA Hamdiji Abdiću Tigru koji trenutno mozda od poslije rata pa do sad ima najvecu podršku stanovnika kako grada Bihaca tako kompletnog USK-a ali sve će mo  znati  05. februara.

Da li je zrtveno janje u svoj ovoj priči koji nije htjeo ipak odustati i izdati ljevocu je Adnan Habibija ostaje nam da vidimo 05.februara.