Grad Cazin se stavio na raspolaganje svim starijim sugrađanima koji žive sami (FOTO)

Niste sami i ovu krizu ćemo prebroditi zajedno, osnovna je poruka koju je Grad Cazin uputio danas svim svojim sugrađanima starijim od 65 godina koji žive sami, a zbog uvedenih mjera imaju i zabranu kretanja. Takvih lica je na području Grada Cazina 556 i danas su ih krenuli obilaziti članovi Omladinskog kriznog štaba koji je formiran jučer. Uz poštivanje fizičke distance, potrebnu opremu i mali poklon, kao znak pažnje, ovih dana će obići sve starije i same osobe.

-„Već dvanaest dana nisam nigdje izašla i nikog vidjela. Rodbinom kontaktiram telefonom i dobro se čuvam, a ovo danas mi je vrijednije od čitave moje kuće, hvala vam djeco i hvala našem Gradu. Hvala Bogu da imamo ovakve ljude i da ovo sve što prije prođe“, rekla je sedamdesetpetogodišnja Vahida Badić.

I ostale reakcije su uglavnom bile ovakve, a često je bilo i suza. –„Vi ste naši sugrađani i to što spadate u rizičnu grupu nas obavezuje da vam u ovim trenucima budemo na raspolaganju kako bi smo zajedno uspješno prebrodili krizu. Budite razumni, optimistični i odgovorni, a vaš Grad Cazin je s vama u svakom trenutku!“, dio je pisma gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića s kojim se obratio ovoj kategoriji stanovnika. Uz pismo gradonačelnika i letke s podacima o potrebnim mjerama i ključnim brojevima telefona, samcima starijim od 65 godina danas su uručeni voće, kafa i paracetamol.

Sve što je obezbjedio Grad Cazin distribuiraju članovi Omladinskog kriznog štaba kojih je preko stotinu i koji će ovih dana nastaviti provoditi slične akcije i dati svoj doprinos u prevladavanju krize nastale zbog pojave pandemije corona virusom.

Izvor: usn.co.ba