Makedonska predstavnica na Eurosongu “bacila” zastavu, možda bude suspendovana s takmičenja

Makedonska radio-televizija razmišlja o povlačenju s Eurosonga jer je njihova predstavnica Andrea Koevska “bacila” zastavu na jučerašnjoj ceremoniji otvaranja.

 

Naime, na snimku se vidi kako je ona “bacila” zastavu kako bi pozirala fotografima. Iako ovim potezom očigledno nije željela poručiti bilo šta negativno, Makedonska radio-televizija je želi kazniti.

 

Sporni trenutak možete pogledati na 56. minuti snimka.

 

 

Makedonska radio-televizija je u saopćenju navela da oštro osuđuje ponašanje pjevačice.

 

“Javni servis ni na koji način ne stoji iza njenog skandaloznog ponašanja. Iskazala je nepoštivanje nacionalnog simbola, što je kažnjivo. Razmatramo mogućnost povlačenja s Eurosonga. Bit će preduzete sve zakonske mjere za najstrožije sankcionisanje”, napisano je u saopćenju.

 

Koevska je zatim uputila izvinjenje i istakla da je došlo do nesporazuma.

 

“Ne mogu vjerovati da se ovo događa. Posljednjih dana sam svuda ponosno pokazivala makedonsku zastavu. Međutim, fotografi su me zamolili da poziram bez zastave. Delegacija je u tom trenutku bila daleko od mene pa sam je odlučila ‘baciti’. To nisam uradila iz mržnje, ponosna sam što sam iz Makedonije. Ova situacija mi je besmislena. Želim predstaviti Makedoniju u najboljem svjetlu. Nije mi bila namjera uvrijediti bilo koga, izvinjavam se ako je neko to tako protumačio”, navela je.