Medicinska sestra porodila trudnicu u vozilu Hitne pomoći

U domu zdravlja je nakon ponoći stigla trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila.

S obzirom na to da je dežurna sestra Dževada Mekić prilikom pregleda ustanovila da je porod već krenuo, uspješno je obavila porod dvadesetogodišnje majke.

U razgovoru za lokalni portal Busovacki.ba Dževada je kazala kako je porod u kolima hitne medicinske pomoći puno teži, ali da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazala je u pravom trenutku kada je ustanovila da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke je uputila porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom.

” Moram biti iskrena našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju mlada je majka da sve dam od sebe. Imala sam porodilja i više u toku rata i poslije, ali nisam imala priliku da porađam u kolima HMP. Naravno puno je lakše u uslovima da radite, jer puno su teži uslovi u HMP. Hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije da je pacijentica sarađivala i pratila moje savjete”, kazala je ona, pišu Vijesti.ba.

Izvor vijesti: haber.ba