Nelogičnosti u izjavama osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Razlog ponovnog saslušanja su dodatna pitanja postupajućeg tužioca zbog, kako je navedeno, nelogičnosti u njegovim izjavama.

Janković je do sada tri puta davao izjave. Uhapšen je 4. aprila i tada je u policiji priznao da je vozio službeni automobil “Fiat Panda” i da je njime udario Danku Ilić. Njegov iskaz se tada poklopio sa svjedočenjem također osumnjičenog Dejana Dragijevića, koji je izjavio i to da je poslije udarca udavio dijete.

Dva dana kasnije, po isteku 48 sati pritvora, Janković je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani šutnjom, a Dragijević je i u tužilaštvu priznao zločin.

Onda je početkom ovog mjeseca Srđan Janković sam preko branioca zahtijevao da bude ponovo saslušan, ali je priču skroz obrnuo.

Suština njegovog posljednjeg iskaza se bazirala na tome da je sve porekao, da djevojčicu nikada nije vidio, pa samim tim i da nije ni mogao da je udari, da je Dejan nije davio, kao ni to da je bačena na deponiju.

Sutra će u 10 sati tužilac “preći” sve njegove prethodne izjave u kojima, kako je navedeno, ima nelogičnosti, prenio je Telegraf.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijević koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela, pritvor ne može trajati duže od dva mjeseca.

Djevojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon deset dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju. Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Izvor vijesti: haber.ba