Ramić: Dobili smo garancije, neće biti nikakvih kontrolnih punktova na entitetskoj liniji

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Edin Ramić se oglasio nakon sastanka sa predsjednicom tog bh. entiteta Željkom Cvijanović, na kojem su, kako je prethodno saopćeno, razriješena sporna pitanja u vezi s donošenjem odluke o uvođenju vanrednog stanja u RS-u.

– Dobili smo potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju – kazao je Ramić.

Pojasnio je da neće biti nikakvih kontrolnih punktova i zaustavljanja prometa ljudi, roba i humanitarne pomoći preko entitetske linije, te da su na taj način uvaženi svi zahtjevi Kluba “Zajedno za BiH”.

– Ustav svakome od nas propisuje jasne nadležnosti i moramo ga poštivati. Nadamo se da će ovo vanredno stanje trajati što kraće, a sve odluke koje se donesu svakako prema Ustavu RS-a moraju doći na potvrdu u Narodnu skupštinu i Vijeće naroda nakon prestanka pandemije. Vanredno stanje će se koristiti za efikasno donošenje odluka, prije svega nabavke neophodne opreme i poduzimanje neophodnih mjera s ciljem zaustavljanja širenja virusa – zaključio je Ramić.

Izvor vijesti: saff.ba