SDA podržava proteste ispred OHR-a, pozvali članove i građane

Stranka demokratske akcije pridružila se pozivima političkih stranaka koje su pozvale građane da večeras na miran način protestuju ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

 

Stranka demokratske akcije poziva članove, simpatizere i građane da se masovnim okupljanjem ispred zgrade OHR-a u Sarajevu suprotstave najavljenim odlukama Visokog predstavnika o izmjeni Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH”, naveli su.

 

Također, iz SDA je najavljeno da će danas u 14 sati Bakir Izetbegović održati vanrednu konferenciju za medije koju možete pratiti uživo na Facebook stranici Klix.ba.

 

Tema će biti najava nametanja izmjena Izbornog zakona BiH po pitanju uvođenja cenzusa u kantonima za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, načina izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH.

 

Iz OHR-a se i dalje niko ne oglašava iako se danima špekuliše o planu visokog predstavnika Christiana Schmidta.

 

Podsjećamo, brojne političke stranke (SDP, DF, Naša stranka, PDA, Stranka za BiH, NES, NiP…) za večeras su najavile mirne proteste povodom najava odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta kojima se mijenja nacionalni izborni zakon i Ustav FBiH.