Šeranić: Potvrđeno novih 17 slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 243 u entitetu RS

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić kazao je na jutros održanoj press konferenciji da je u entitetu Republika Srpska u protekla 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U laboratorijama u RS-u ukupno je urađeno 157 nalaza, a virus korona je potvrđen kod 17 osoba. Broj oboljelih u entitetu Republika Srpska povećan je na 243 osobe.

Među 17 novozaraženih je osam žena i devet muškaraca.

Potvrđeni su i prvi slučajevi zaraze koronavirusom u Istočnom Sarajevu. Dva slučaja zabilježena su u Istočnoj Ilidži, te dva na Palama.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske sinoć je preminuo još jedan muškarac starije životne dobi iz Banja Luke koji je bio pozitivan na virus korona.

Od posljedica zaraze preminula su i dva muškarca starije životne dobi iz Banja Luke i Laktaša, što je do sada ukupno četvoro preminulih od posljedica ove bolesti. Prva žrtva virusa korona bila je starija žena iz Ribnika.

Na odjelu je 41 osoba, šest je na respiratoru, a 31 osoba je na klinici za pulmologiju. Ukupno ih je 98 na bolničkom liječenju.

Izvor vijesti: saff.ba