Sjećanje na heroja ASIM AKO OMERADZIC.

Na danasnji dan zivot dao za Bosnu svoju🇧🇦

 

Imao sam napornih 12 dana.. Grmila je cetnicka ofanziva .Pusten sam kuci bas tog jutra da se okupam i vratm medju saborce.Cuo sam preko boraca da je dosla VP 501.Bihacke znao sam da je moj rodjo medju njima.Pitao sam nekog u Spahicima za njega ,kazu otiso je na PK ( prednji kraj) Dosao sam oko 12h dana kuci okupao se i vratio na PK prvo u Spahice pa zatim duz Alibegovica Kose do svoje jedinice.

Tamo me docekao moj komso Šeha prva violina Hasina Vrha i saopstio mi tuznu vijest da je moj rodjak Asim Ako Omeradzic poginuo doslovce prsa u prsa s cetnicima.Sjeo sam zapalio cigaru, nijemo posmatrao visoke bukove krosnje na HV.

Agoniji nije bio kraj,nije izvucen .Nalazio se 15m od nas 15m od cetnika.Svi su pokusavali na sve nacine da ga izvuku na kraju su ga 11.8.izvukli Tomo i Rahmetli Ramo Abdijanovic Kujica,opet brekovcani..U medjuvremenu od silna umora i nespavanja rekao sam da me probude kada ga izvuku.Zvao me Seha hajde izvukli su Aku.

 

Preprecio sam put Alibegovica kose prvo sam sreo Mehu brata Akina pa .Arku,Feru ,Sudu Alu gdje ga nose.Fera mu rekao nemoj gledati citav je ali od stajanja nije ok da se gleda.Digao sam ruke da Fatihom ispratim svog rodjaka brata saborca..HEROJA ⚜

 

Pricam u detalje jer nasa omladina nesmije da zaboravi svoje Heroje i junastva koja su pokazivalui u odbranbenom ratu…

 

Neka je Rahmet svim Bosanskim Sehidima ,neka je proklet onaj tko zaboravi njihovu zrtvu .Amin ♥️⚜🇧🇦