Sve je ovo folklor.Da li je Irfan Durić mogao stopirati odluku o skandaloznoj utakmici Rusija – BiH?

Sine, sve je ovo folklor. Ovu rečenicu koristio je Miroslav Ćiro Blažević kada bi želio “raskrinkati” mutne poslove koje su provodili čelnici Fudbalskog saveza BiH u vrijeme dok je on sjedio na klupi Zmajeva.

 

Folklorom se može nazvati i jučerašnja skandalozna predstava iz FSBiH u kojoj su glavne uloge bili Irfan Durić i Fuad Čolpa.

 

Odlukom Komiteta za hitnost, koji je bio u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa, potvrđeno je da bi Zmajevi 19. novembra trebali gostovati u Rusiji.

 

POLITIČKA IGRAKako je dogovorena utakmica Zmajeva sa Rusima: Irfan Durić opet u službi sestrića Milorada Dodika

 

Skandalozna je to odluka koju je mogao zaustaviti Durić. Potpredsjednik FSBiH tvrdi da je glasao protiv odigravanja utakmice, da je tražio da o njoj odlučuje Izvršni odbor FSBIH, ali to nije ništa promijenilo.

 

Jedini način da Komitet za hitnost ne raspravlja o igranju utakmice Rusija – BiH bio je da Durić “napusti” sjednicu. U tom slučaju, odluka ne bi bila valjana. Tako bar piše u Statutu državnog saveza.

 

– Komitet za hitnost donosi valjane odluke ako svi imenovani članovi prisustvuju sastanku ili su uključeni u proces odlučivanja – navodi se u članu 40. stav 2 Statuta FSBiH.

Istina, napuštanje sjednica nije popularan potez, ali bi bio manje bolan od ovog kojeg je napravio Durić – ostao na sjednici i tako dozvolio da se skandalozna odluka donese