ZAŠTO JE ISTRAGA OKO NESTALE DANKE KRENULA U DRUGOM SMJERU? Sudski vještak objasnio: “Postoje razlike među roditeljima, nešto je u neskladu”

Konstatovao je da je istraga nestanka dvogodišnje devojčice promenila smer:Čini se da je fokus istrage i predistražnih radnji promenio tok i suštinu. U prvom trenutku se pošlo do primarnih izjava i podataka – da je dete bilo u blizini nečijoj i da ga od tog trenutka nema. Kada nemate drugi izvor informacija onda krećete od onoga što imate sve dok se ne uverite da je bilo tako ili nije bilo tako.

Smatra da je razlog promene toka istrage najverovatnije informacija koju je policija dobila, ali je nije podelila sa javnošću.

– Rekao bih da se smer promenio zahvaljujući novim informacijama koje policija očigledno nije želela da objavi, a ne zato što su oni uspeli da pretraže svaki metar na tom prostoru. Dete nije moglo negde daleko da šeta. Drugo, mala deca imaju strah od nepoznatog. Deca se uvek vrte oko svojih roditelja i tamo gde ima je sve poznato – rekao je Božić i dodao,piše Kurir

– Postoje tu razlike među roditeljima, tako da ima nečega što nema sklad. Postoji taj neki prostor, neki interval koji nije pokriven. Što se tiče zatvaranja prostora domaćinstva, ako je kroz njega prošlo mnogo ljudi to je malo zakasnela reakcija. Bojim se da sa prolaskom vremena ovo ne sluti na dobro.

Izvor vijesti: haber.ba