Hamdija Abdić Tigar:Nadam se da će ovo biti fer kampanja, u demokratskom duhu

Poštovani

 

Ovo će biti vrlo kratka kampanja i možda je tako i bolje, obzirom na to da smo jednu predizbornu kampanju završili prije samo par mjeseci, pa su Bišćani već sigurno umorni od obećanja, svađa i prepucavanja.

Nadam se da će ovo biti fer kampanja, u demokratskom duhu.

Sa svoje strane mogu garantovati da sam opredijeljen za konstruktivnu kampanju, fokusiranu na konkretna rješenja. Zajedno sa mojim timom duže vrijeme sam radio na svojoj izbornoj platformi, s kojom svi ćete imati priliku da se upoznate u narednom periodu.

Naravno, svi su dodatni prijedlozi dobro došli. Pozivam bišćane da ukoliko imaju neke svoje ideje da mi se slobodno jave, da dođu na naše skupove u mjesnim zajednicama ili da dođu u stranku. Uvijek sam bio otvoren za konstruktivne prijedloge pa tako će biti i tokom ovih 14 dana.

Šta se tiče ostalih kandidata, imat ću nekoliko prilika da sa njima razmijenim mišljenja na debatama, prvi put već u utorak, i tu se isto nadam da ćemo govoriti isključivo o Bihaću i o tome kako da ga pokrenemo u dobrom smjeru.

Mislim da je bitno da ne zaboravimo da smo se kandidovali ne zbog sebe i naših stranaka, već zbog našeg grada i ljudi koji u njemu žive. Također, nemojmo zaboraviti da poslije izbora dolazi normalan radni dan i vjerovatno ćemo još imati priliku da sarađujemo u nekom narednom periodu, pa bi bilo dobro da to svako od nas ima na umu u toku kampanje.

Svašta se u Bihaću događalo tokom kampanja za gradonačelnika, hajmo da ove godine bude drugačije, da već u kampanji pošaljemo jednu pozitivnu sliku iz našeg grada.

I za kraj pozivam predstavnike medija, da pratite našu kampanju. Ja ću biti uvijek dostupan ako vam zatreba izjava ili bilo koji odgovor.

Hvala. Hamdija Abdić Tigar