Helez objavio lijepe vijesti: Uz platu isplaćena i stimulacija za 6899 pripadnika Oružanih snaga BiH

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Danas je uz platu isplaćena i stimulacija za 6899 pripadnika Oružanih snaga BiH sa najnižim primanjem. Ovo je prvi put da je isplaćeno ovoliki broj stimulacija od osnivanja OS BIH.

Svaka od ovih stimualcija je zaslužena. Pripadnici OS BiH vrijedno rade i ispunjavaju svoje obaveze i zadatke. Da se kao faktor za ulazak u NATO savez uzima samo spremnost, stanje i obučenost pripadnika OS BiH, siguran sam da bismo do sada bili punopravna članica NATO saveza.

Dokaz za to je bataljonska grupa lake pješadije Oružanih snaga naše države, koja je ocjenjena od strane NATO instruktora ‘NEL 2’ i ‘combat ready’ ocjenom. Ova bataljonska grupa je već sada spremna, istrenirana i organizovana da učestvuje u svim međunarodnim misijama podrške miru po najzahtjevnijim NATO standardima.

Naša je trajna obaveza nastaviti činiti sve kako bi pripadnici OS BiH imali odgovarajuće uslove za obavljanje svakodnevnih dužnosti te bili što spremniji za izvršenje zadaća koje im se postavljaju.

Moj cilj je zanavljanje i popuna Oružanih snaga BiH, nabavka adekvatne opreme, stvaranje adekvatnih uslovi života i rada, kako bismo privukli i zadržali najkvalitetniji mlade ljude u sistemu odbrane Bosne i Hercegovine”, poručio je Helez. prneosi Radiosarajevo

Izvor vijesti: haber.ba