Kakve su veze ekstremističke proruske grupe Noćni vukovi, koja je defilovala Banjom Lukom, sa Dodikom

U defileu na obilježavanju neustavnog “dana RS-a” u Banjoj Luci učestvovali su stari znanci člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, ekstremistička proruska grupa Noćni vukovi, čiji je član Vladimir Putin.  

“ČUVALI RED”Šta je ekstremistička grupa “Noćni vukovi”, s kojom je Dodik u prijateljskim odnosima, radila na Cetinju?

Noćni vukovi bili su i prošle godine 9. januara u Banjoj Luci, a bili su prisutni i u Crnoj Gori tokom dešavanja početkom septembra na Cetinju kada je uz dosta drame ustoličen mitropolit Srpske pravoslavne crkve JoanikijOtkud Noćni vukovi u Bosni i Hercegovini? Balkanska istraživačka mreža BiH (BIRN) ranije otkrila je spregu Noćnih vukova i funkcionera RS-a.

Firma New Energy, čiji je suvlasnik Goran Tadić, u maju 2018. potpisala je ugovor za dvadesetogodišnju koncesiju s Ministarstvom energetike i rudarstva RS-a, gdje Tadić radi kao vozač ministra Petra Đokića.

– Nema to nikakve veze. Apsolutno nikakve veze. Svako može da konkuriše na bilo kom tenderu. Mi smo u ovom slučaju bili jedini – kaže Tadić za BIRN BiH.

 

Potpredsjednik Noćnih vukova u RS-u Tadić kaže da se 25 godina poznaje s ministrom Đokićem.

Danas su i u Brčkom povodom “dana RS-a”. Bit će tu i “humanitarna organizacija” Smveti Georgije Lončari.

– Dat ćemo krv za RS kakvu vidi naš Milorad Dodik jer jedini on ima viziju kako sačuvati i odbraniti RS i od stranih i domaćih neprijatelja, tj. lažnih opozicionara koji su spremni na sve samo da se dočepaju vlasti i prodaju i grobove naših predaka – poručili su.