Lavina osuda zbog priloga Face TV u kojem je Konjic nazan „bh. Wuhanom“

„Ekipa Face TV je među prvim medijskim kućama koja je ušla u Konjic“. Ovako je počeo prilog Face TV emitiran u emisiji Centralni dnevnik u subotu 28. marta 2020. „Najava je tako ružno zvučala kao da se ulazi u Černobil“, prokomentarisao je Dino Rustić neprimjereni opis njegovog grada. Reporter je u Konjicu boravio u zaštitnom odijelu koje ga je pokrivalo od glave do pete, kao da silazi u nuklerani reaktor. Ovakav prizor dodatno je targetirao Konjic. Upravo je početak posjete gradu koji se bori sa koronavirusom dao naslutiti da će ovaj grad na Neretvi biti prikazan u negativnom svjetlu.

Onda je reporter u odjavi rekao da su bili u „bosanskohercegovačkom Wuhanu“. To isto je konstatovao Senad Hadžifejzović najavljujući priču. Upravo su ove konstatacije uvrijedile mnoge Konjičane. Internet je preplavljen njihovim, ali i reakcijama drugih brojnih patriota kojima je zasmetalo ovo omalovažavanje Konjica. Mnogi pozivaju na bojkot ove TV kuće. Potez Face TV je kritikovao i Sanel Kajan, novinar iz Mostara: „Općina Konjic bi morala reagovati. A da je država pravna, kao što nije, bila bi potegnuta i krivična odgovornost onog ko ga je ovako instruirao!“.

Nakon priloga, svoj komentar je dao i Senad Hadžifejzović. Umjesto da poželi sreću mladencima koje je reporter sreo u Konjicu, on je zloslutno i nepristojno rekao: „Ovaj koji se upravo danas oženio, za mjesec dana izolacije i karantina će se razvesti, da se kladimo“.

  

Izvor vijesti: saff.ba