Ljubav Harunove majke i oca jača je od svega:

Upućen apel za pomoćPored poziva na broj 17047 kojim se sa svih telefonskih operatera u BiH doniraju 2 KM, donirati novac za ovu porodicu možete i online

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć dječaku Harunu i njegovim roditeljima, koji se bore da ne ostanu bez krova nad glavom.

Harun u julu ove godine puni 18. godinu, ali život mu se potpuno razlikuje od njegovih vršnjaka.

Zdravstvene poteškoće

Od rođenja ima brojne zdravstvene poteškoće. Boluje od Sindroma de la Tourette (poremećaj koji uključuje ponavljajuće pokrete ili tikove koji se ne mogu lako kontrolisati), ADHD sindroma i epilepsije.

Njegovo teško zdravstveno stanje iziskuje 24-satnu brigu i njegu, zbog čega Harunova majka Aida ne može da radi. Da stvar bude gora i ona je teško bolesna, a i otac Adis u posljednje vrijeme ima problema sa srcem, te je na bolovanju.

Kad bolest zakuca na vrata nijedna želja se ne mjeri sa željom za ozdravljenje, ali nažalost Harunu izlječenja nema. On sa svojim dijagnozama i svojim stanjem mora da živi do kraja života uz mnogobrojne terapije koje su jako skupe, zbog kojih su Harunovi roditelji morali i da dignu kredit.

Poziv na broj

Kako im je želja za zdravljem neostvariva, ova tročlana porodica danas jedino želi da ne ostane na ulici, jer se stan u kojem su do sada živjeli kao podstanari trenutno prodaje. Imaju manje od mjesec dana da izađu iz stana, a zbog kreditnih zaduženja, i velikih troškova terapija nisu u mogućnosti niti kupiti stan niti plaćati kirije za neki drugi stan.

Nadamo se da ćemo uz vašu pomoć uspjeti riješiti stambeno pitanje porodici Nezić. Pored poziva na broj 17047 kojim se sa svih telefonskih operatera u BiH doniraju 2 KM, donirati novac za ovu porodicu možete i online na www.pomoziba.org ili putem računa Udruženja Pomozi.ba, poručili su iz ovog Udruženja.