Načelnik policije: Danka se probudila u automobilu, suvozač je potom zadavio

Naime, nakon što su radnici “Vodovoda” automobilom udarili Danku, mislili su da je mrtva i ubacili su je u gepek. No, Cmolić ističe da je djevojčica bila živa i u jednom momentu se probudila.

“Po njihovim navodima stali su blizu kuće kako bi se pomokrili. Kasnije, kad su nastavili, udarili su Danku i onda je stavili u prtljažnik. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju djeteta, jer se dijete probudilo tokom vožnje i suvozač je zadavio Danku. Oni se ne mogu dogovoriti oko toga ko ju je zadavio, a kasnije su je bacili na deponiji – rekao je načelnik UKP i dodao:

– Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubojica ima blokadu i ne može se sjetiti gdje je odbacio tijelo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usuglašeni o samom ubistvu djeteta. Danka je bila u nesvijesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila. Jedan od njih ju je zadavio i na kraju su se riješili tijela na deponiju – ispričao je Cmolić gostujući u Info jutru na Informer televiziji.

Izvor vijesti: haber.ba