POZITIVNE PRIČE: Osnovna škola Prekounje

U ovom vremenu kad nam često pristižu negativne vijesti, negativne informacije iz dana u dan, Bihać i krajina se mogu pohvaliti ovom jednom ali vrijednom pozitivnom pričom. Naime „Osnovna Škola Prekunje“ u Bihaću je ove godine dobila novu fasadu kao i komplet renoviranje sale za sportske aktivnosti u sklopu škole. Škola u kojoj nije ulagano od kako je renovirana poslije rata, danas izgleda mnogo ljepše i boravak u njoj je mnogo ugodniji đacima.
Zasigurno uspjeh ne bi bio ni poprilično moguć, da nije svojim trudom i radom omogućio direktor škole i naš sugrađanin Amir Midžić koji je za naš portal rekao:


„Nakon dugotrajnog osporavanja od strane pojedinaca, 2021 u januaru , dolazim na mjesto direktora skole i zatičem na računima da nema ni jedne marke.
U martu na rebalansu dobivam 30.000 maraka za projekt promjene srolarije na područnoj školi Pokoj. Godinu kasnije pokrećem projekt i pronalazim donatore i investitore za promjenu stolarije na centralne škole i nove fasade (10 cm stieopor), cca. 300 000 KM. Krajem godine sredstvima Vade USK 200.000 KM vršimo rekonstrukciju unutrašnjosti sale osnovne škole Prekounje i promjene stolarije u 2023.godini . Trenutno radimo na nabavci nove peći za grijanje škole. Kupljen novi namještaj za nekoliko učionica, te nabavka nove opreme za učionice. Djelomično uređujemo područnu školu Bakšaiš, na kojoj će se raditi i ove godine.“


Amiru želimo mnogo uspjeha u budućem radu i nadamo se da će ovo potaknuti mnoge u Bosni i Hercegovini da učine naše škole ugodnijim za boravak učenika.