Putin: Zapad želi likvidirati Rusiju, moramo razmišljati o nuklearnom oružju NATO-a

RUSKI predsjednik Vladimir Putin danas je rekao da Rusija mora uzeti u obzir nuklearnu sposobnost NATO saveza, predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama, koji želi poraz njegove zemlje.

 

“U današnjim uvjetima, kada su sve vodeće zemlje (članice) NATO-a obznanile da je njihov glavni cilj nama nanijeti strateški poraz tako da naš narod pati, kao što kažu, kako možemo zanemariti njihove nuklearne sposobnosti?” rekao je Putin za državnu televiziju Rusija 1, prema ruskoj agenciji TASS. Dodao je da Zapad želi uništiti Rusiju.

 

“Zapad je neizravni sudionik u zločinima koje je počinila Ukrajina”

“Imaju jedan cilj: raspustiti bivši Sovjetski Savez i njezin glavni dio – Rusku Federaciju. Tek tada će nas možda primiti u takozvanu obitelj civiliziranih naroda, ali samo zasebno, svaki dio posebno”, kazao je Putin.

 

“Zapad je neizravni sudionik u zločinima koje je počinila Ukrajina. Šalje Ukrajini oružje vrijedno desetke milijardi dolara. To je stvarno sudjelovanje. To znači da sudjeluju, iako neizravno, u zločinima kijevskog režima”, rekao je ruski predsjednik.

 

“Protiv čega smo? Protiv činjenice da se ovaj novi svijet gradi isključivo u interesu jedne zemlje”

I u ovom intervjuu ruski je predsjednik ponovio svoj poziv na stvaranje multipolarnog svijeta.

 

“Protiv čega smo? Protiv činjenice da se ovaj novi svijet, koji se pojavljuje, gradi isključivo u interesu jedne zemlje, Sjedinjenih Država. Sada kada su njihovi pokušaji da rekonfiguriraju svijet po svojoj slici nakon pada Sovjetskog Saveza doveli do ove situacije, dužni smo reagirati”, kazao je.