ROĐAK U SARAJEVU ODLJUBIO DVIJE MALOLJETNE RODICE

Inžinjer šumarstva J. E. osuđen je u Kantonalnom sudu u Sarajevu na 23 mjeseca robije zbog obljube dvije maloljetnice, koje je dirao po intimnim dijelovima tijela.

 

Presudu optuženom, koji je nezaposlen i otac maloljetnog djeteta, izreklo je vijeće kojem je predsjedavala sudija Tanja Curović. Obje maloljetnice su u rodu sa optuženim J. E.

Optužnica je potvrđena 6. januara 2020. godine, a potom je uslijedilo suđenje, tokom kojeg je optuženi priznao krivicu u prisutnosti advokata Dijane Hasić i tužiteljke Advije Hajdo-Balta. Na osnovu tog priznanja Opštinski sud u Sarajevu mu je bio izrekao 15 mjeseci robije. Međutim, Kantonalni sud je ovu presudu preinačio i pravosnažno ga osudio na 23 mjeseca robije.

Prema presudi, optuženi J. E. je radi zadovoljavanja seksualnog nagona učinio bludnu radnju prema dvjema maloljetnicama tokom septembra i decembra 2019. godine. Kako se navodi u presudi, J. E. je od septembra do 17. decembra 2019. godine napastovao jednu maloljetnicu u stanu vlasništvo K.M, ali i u svom stanu. On je koristio situacije kada bi ostajao nasamo sa djevojkom kako bi počinio blud.

 

“U namjeri da zadovolji svoj seksualni nagon, iako svjestan da se radi o maloljetnoj osobi, on je djevojku dodirivao po intimnim dijelovima tijela, odnosno hvatao je rukama po grudima i stražnjici, nogama i međunožju – stoji u presudi.

 

Dalje se navodi da je drugu maloljetnu djevojku napastovao u decembru 2019. godine.