SPEKTAKL U NAJAVI: Nećete vjerovati ko će nastupati za Novu godinu u Sarajevu

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, postignuti je dogovor za realizaciju ovog događaja.

Grad Sarajevo već sada započinje planiranje za doček Nove 2025. godine, a najnovije informacije otkrivaju da će regionalna zvijezda Severina Vučković biti glavna atrakcija ovog spektakularnog događaja.

Prema saznanjima, nakon temeljne analize i konsultacija, odlučeno je angažirati popularnu pjevačicu Severinu Vučković za nastup na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu. Severina je izrazila veliki interes za ovaj nastup.

Također, u planu je i nastup svjetski poznatog DJ-a Salvatorea Ganaccija, koji će zabavljati posjetitelje 31. decembra, donoseći uzbuđenje i ritam koji će označiti prelazak u novu godinu.

Glavno mjesto događanja bit će ispred Vječne vatre u Titovoj ulici. Očekuje se da će imena Severine i Ganaccija privući veliki broj turista iz cijelog regiona i Bosne i Hercegovine, koji će uživati u spektakularnoj atmosferi i dočeku pod zvijezdama.

Grad Sarajevo je već dokazao svoju sposobnost organizacije vrhunskih događaja, a ulaganje većih finansijskih sredstava za doček Nove 2025. godine obećava još veći spektakl. Prema sadašnjim planovima, doček će biti nezaboravan, s muzičkim izvedbama koje će obogatiti ovaj poseban trenutak zajednice i posjetitelja grada.

U 2024. godini, Sarajevo je uveličalo impresivno slavlje Nove godine, gdje su nastupala četiri popularna benda: Bombaj Štampa, Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka te Lela i Laka. Za 2025. godinu, očekivanja su još veća, obećavajući da će doček Nove godine u Sarajevu biti događaj koji se ne propušta.

Izvor vijesti: haber.ba