Štab CZ Konjic traži od RAK-a i tužilaštava da sankcionišu Face TV

Štab civilne zaštite Općine Konjic usvojio je danas dva zaključka u kojima se osuđuje tendenciozno izvještavanje Face TV-a u sinoćnjem dnevniku te televizije.

– Najoštrije osuđujemo neprimjereno izvještavanje, pretjerano uznemiravanje i širenje straha među građanima Konjica i čitave Bosne i Hercegovine od strane pojedinih medija (npr. prilog Face TV-a u emisiji Centralni dnevnik od 28. marta 2020. godine, gdje je općina Konjic poređena sa gradom Wuhan u Kini, koji je obilježen kao epicentar svjetske pandemije, a reporter u sklopu priloga obukao odijelo koje nije propisano naredbama o ličnoj zaštiti osoba, te čitav prilog snimio u istom, dok istovremeno njegov kolega kamerman nije bio obučen u takvu vrtu odijela, što upućuje na to da je prilog rađen tendenciozno i sa namjerom namjerom izvršenja naprijed navedenog). Hitno tražimo reakciju nadležnih državnih organa, prevashodno Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) i tužilaštava – navodi se u zaključcima Štaba civilne zaštite.

– Poštovani gledaoci, toliko iz bosanskohercegovačkog Wuhana. Mi nastavljamo zajedno da se borimo i damo svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa u BiH – rekao je reporter nakon javljanja iz Konjica.

Nakon toga Senad Hadžifejzović, voditelj Centralnog dnevnika i vlasnik te televizije, zahvalio je reporteru na javljanju i kontatovao da je ekipa Facea bila cijeli dan u Konjicu, a potom ponovio – “kako ga je nazvao (reporter) bh. Wuhanu”. Reportera i snimateljima je nazvao “hrabrima” jer su otišli u Konjic.

U prilogu je reporter rekao kako je “ekipa Facea među prvima ušla u Konjic”. Građani Konjica koji su anketirani u TV prilogu isticali su kako nema panike.

 

Izvor vijesti: saff.ba