U Orašcu se danas održava turnir u kickboxingu – prvenstvo Unsko-sanskog kantona

Na turniru učestvuje preko 140 takmičara iz deset borilačkih klubova. Prije samog turnira dodijeljene su plakete i zahvalnice građanima, ustanovama i preduzećima kojima se organizator današnjeg prvenstva Klub borilačkih sportova Ljutoč želio zahvaliti na pomoći i promociji ovog sporta u proteklim godinama.

– Ovo je zaista veliki dan za Ljutočku dolinu i ja ću iskoristiti ovu priliku da se zahvalim na prilici da se ovakvo nešto organizuje kod nas. Svim takmičarima i klubovima želim puno uspjeha na današnjem takmičenju, istakao je u svom obraćanju Ramo Zulić, predsjednik MZ Orašac.

 

– Zahvaljujem se svima na organizaciji, ali nemojte mi zamjeriti, posebnu zahvalnost moram izraziti Orašcu i Mustafi Zuliću. Ja sa sportskim savezom i klubovima imam prijateljski odnos i međusobno se podržavamo, rekao je premijer USK-a Mustafa Ružnić u svom obraćanju.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, te tom prilikom otvorio prvenestvo.

 

– Od svih gradonačelničkih obaveza, ovakve poput današnjeg prisustva ovom turniru sa našim sugrađanima, meni su najdraže. Preko 140 takmičara i ovakva organizacija daju nam za obavezu da konstantno radimo na poboljšanju infrastrukture i uslova za sportaše, kako u Ljutočkoj dolini tako i cijelom gradu. Moram istaknuti vašeg i našeg Mustafu Zulića, jer je i ovo plod njegovog truda i zalaganja. Ne samo ova sala i organizacija ovog turnira, nego i većina ostale infrastrukture u ovoj mjesnoj zajednici, rekao je gradonačelnik Sedić.