USPJEŠNO OKONČANA AKTIVNOST GO ASOCIJACIJE MLADIH SDA BIHAĆ: “VISOKO PODIGNIMO NAŠE ZASTAVE”

U prethodnim danima članovi Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Bihać građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona podijelili su 1 000 zastava te im poručili da ih istaknu na svoje domove povodom Dana nezavisnosti.
Shodne tome stanovnici našeg grada su svoje kuće i stanove ukrasili zastavama domovine. Ovim činom mladi SDA potvrdili su da nikad neće zaboraviti one koji su položili svoje živote i dijelove tijela u vremenu agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Tijekom aktivnosti ukazivali su i na bitnost zastave s ljiljanima koja također simbolizuje državnost i pod kojom je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država prije 32. godine te koju je povijesno nekorektno smatrati zastavom jednog naroda ili ratnom zastavom. U konačnici, mladima SDA je u srcu zastava s ljiljanima zbog toga što ima duboke korijene u višestoljetnoj historiji domovine, ali i trenutna zastava koja je jedina zvanična zastava Bosne i Hercegovine od 1998. godine.

Rukovodstvo GO Asocijacije mladih SDA Bihać zahvaljuje se svim građanima i domoljubima domovine koji su za 1. mart postavili državnu zastavu kao i svim aktivistima koji su uzeli učešće u proteklim danima u okviru ove aktivnosti. Asocijacija mladih će i u narednom periodu obilježavati krucijalno važne događaje koji su odredili sudbinu i tok kretanja kako našeg naroda, tako i domovine Bosne i Hercegovine.

Živjela nam domovina Bosna i Hercegovina!

 

Izvor: GO AM SDA Bihać